Parteneri

MESAJUL PREȘEDINTELUI COMITETULUI DE MECENAT

Sezonul România-Franța 2019 este o ocazie unică de a reîntări legăturile care unesc cele două țări, departe de clișee și punând la loc de cinste dinamismul, inovația și creativitatea României contemporane

În contextul în care România exercită președinția Consiliului Uniunii Europene, sunt încântat să am onoarea de a prezida Comitetul de mecenat al Sezonului România-Franța și de a contribui la apropierea culturală, economică, științifică și socială dintre Franța și România - două țări din inima Europei de astăzi. Am convingerea că schimburile culturale și artistice contribuie la apropierea celor două popoare și la reconsolidarea proiectului european, în care cred cu tărie.

România - și Europa în general – reprezintă un teritoriu în care suntem, din punct de vedere istoric, bine consolidați. Suntem prezenți aici de aproape 20 de ani prin filiala noastră BRD - prima rețea bancară privată din țară, cu peste 7.500 de colaboratori. Acest Sezon este, prin urmare, o mare oportunitate de a ne consolida relațiile, în special prin muzica clasică și arta contemporană, două dintre politicile de mecenat cultural ale grupului Société Générale.

Urmând valorile și cultura Grupului, această politică este caracterizată de constanța și continuitatea angajamentelor, voința de a favoriza creativitatea și inovația orientate către excelență și deschiderea spre proximitate și schimb cu grupurile de public implicat (lumea culturală, marele public, colaboratorii Société Générale).

În acest sens, 2018 și 2019 sunt, pentru Société Générale, doi ani aflați sub semnul relației Franța-România. La sfârșitul anului 2018 am organizat concertul Playing for Philharmonie, în care 350 de instrumentiști, coriști amatori și colaboratori ai Société Générale, toți lucrând în sucursalele noastre din Franța și din România, au susținut un concert alături de muzicieni profesioniști din orchestra Les Siècles. A fost o experiență excepțională, care a urmărit să apropie domeniul profesional de lumea culturală. În 2019 organizăm la Muzeul Național de Artă al României, în București, o expoziție cu operele din colecția noastră de artă contemporană.

Programarea variată, originală și bogată în schimburi între culturile franceză și română sunt un ecou perfect al valorilor spiritului nostru de echipă și de inovare și permit, în egală măsură, urmărirea dinamicii culturale și economice între cele două țări. Avem în fața noastră câteva luni de schimburi culturale care ne vor îmbogăți. Să profităm din plin de ele!

Frédéric OUDÉA
Director general al Grupului Société Générale
Președintelele Comitetului de mecenat al
Sezonului România-Franța 2019

COMITETUL DE MECENAT PENTRU SEZONUL ROMÂNIA-FRANȚA 2019

TRANSPORTATOR OFICIAL

PARTENERI MEDIA

 
 
logo rfi-min