Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale

Arte vizuale & Creație Digitală, Patrimoniu, Pluridisciplinar

Micro-Folie este un proiect cultural conceput de Ministerul Culturii din Franța și coordonat de La Villette care a fost adus pentru prima dată în România în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu 2018. Conceput ca un spațiu complex de familiarizare cu cele mai importante capodopere găzduite de instituțiile de cultură din Franța, dar și ca un spațiu de învățare prin joc, Micro-Folie (care a fost, până în prezent, implementat în aproape 200 de orașe din întreaga lume) propune publicului de toate vârstele trei structuri complementare, fiecare cu propriul său specific: Muzeul digital, Realitatea virtuală și Fab Lab.

Muzeul digital: Reunind peste 500 de capodopere din 12 instituții culturale și muzee naționale din Franța (precum Muzeul Luvru, Centrul Pompidou, Castelul Versailles, Muzeul Orsay, Filarmonica din Paris etc.), acest spațiu le permite vizitatorilor să acceseze, prin intermediul unor tablete, informații despre picturi, spectacole de balet, dans contemporan, operă sau teatru, piese arhitecturale, obiecte din patrimoniul universal, dar și piese muzicale din repertoriul clasic sau modern.

Toate informațiile stocate în acest muzeu virtual sunt în română și franceză, iar bagajul informațional este în continuă creștere, întrucât printre scopurile acestui spațiu se află digitalizarea și promovarea, dincolo de granițele țării, a propriilor valori culturale.

Realitatea virtuală: Echipați cu ochelari, telefoane și căști de ultimă generație, vizitatorii vor putea accesa aproximativ 40 de video-uri preluate de pe canalele Arte, pentru a experimenta, în varianta 360˚, explorări subacvatice, zboruri pe deasupra munților, dar și recitaluri de muzică ori vizite ghidate în muzee importante ale spațiului occidental.

Fab Lab: Conceput ca un spațiu flexibil care poate funcționa fie ca ludotecă, fie ca atelier în care copiii vor fi asistați de diverși traineri, această alveolă a Micro-Folie le va oferi participanților posibilitatea de a lucra cu imprimante 3D și markere inteligente, pentru a crea sau personaliza diverse obiecte sau desene.

Mai multe detalii la acest link.

De asemenea, pentru a vedea cum arată Micro-Folie chiar în La Villete, puteți accesa acest link.

Începând cu data de 1 iunie 2019 ne propunem ca Micro-Folie – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale să devină un spațiu permanent de interacțiune culturală, destinat publicului de toate vârstele, care va fi găzduit de Casa Artelor, grație ajutorului Muzeului ASTRA.

Micro-Folie Sibiu – Hotspot Cultural BRD Groupe Société Générale, proiect organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Muzeul ASTRA – Casa Artelor, la Villette (Paris) și Ministerul Culturii din Franța, în cadrul Sezonului România-Franța. Experiență digitală facilitată de Samsung și dARe by Samsung.

Foto Paul Băilă

Informations

01/06/2019 - 14/07/2019


Casa Artelor Piața Mică 21
Sibiu


www.sibfest.ro