Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Gnomonica. Raphaël Zarka în dialog cu Christian Hidaka

Arte vizuale & Creație Digitală

Dedicată unuia dintre cei mai consistenți și versatili artiști contemporani din noua generație de creatori confirmați ai Franței, expoziția Gnomonica propune prima ilustrare a practicii lui Raphaël Zarka în România. Prezentând un ambițios corp de lucrări recente și noi producții, proiectul explorează declinările limbajului sculptural prin intermediul desenului și al spațiului tridimensional.

Înainte de toate, Raphaël Zarka este un colecționar de idei și un arheolog al formelor. Apropierea organică dintre artă și științe determină pentru artist posibilitatea unui parcurs de cunoaștere, pentru care noțiunea de permanență și „supraviețuirea formelor” devin resurse creatoare și un modus operandi.

Intrând în rezonanță cu tabloul mural dezvoltat în prealabil de pictorul britanic Christian Hidaka pentru proiectul personal Unhooked a Star, opera artistului francez se deschide către un nou câmp de potențialități și mitologii personale.

Sub forma unui cabinet de studiu post-renascentist, Gnomonica aduce laolaltă o colecție de exerciții axonometrice și obiecte cu valențe totemice într-un fin sistem de corespondențe ce anexează reprezentarea artistică la investigații matematice, la tehnici de raționalizare geometrică și modele astronomice incipiente, reunite ca instrumente de măsurare a timpului și de cuprindere a lumii.

 

Informations

19/04/2019 - 18/08/2019


Muzeul Național de Artă Contemporană al României Muzeul Național de Artă Contemporană - Str. Izvor 2-4
București