Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Franța la Romanian Design Week

Arte vizuale & Creație Digitală

Romanian Design Week, organizat de The Institute, este cel mai important eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative din România, un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul și cel mai de amploare proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor, și trasează anual o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Prezența franceză va fi ilustrată prin intermediul unei expoziții adusă în premieră mondială în cadrul Romanian Design Week 2019, expoziție care va prezenta abordarea Lille Métropole 2020 prin exemple de design integrat create de companii emblematice din Franța (spre exemplu: Arc International, Dickson Constant, Decathlon etc.).

Vizitatorul expoziției va descoperi procesul de proiectare urmat de fiecare companie pentru a crea produsul final și va înțelege ce înseamnă designul integrat, care este valoarea acestuia pentru proiectarea produselor și cum este acesta dezvăluit publicului.

Curatoriatul expoziției este realizat de Comitetul de Organizare al Lille Metropole 2020, alături de un Comitet Consultativ.

În afară de modulul de expoziție creat special pentru Romanian Design Week, vor exista și workshop-uri sau sesiuni de discuții cu un designer francez și un reprezentant al uneia dintre companiile care practică designul integrat.

 

Informations

17/05/2019 - 26/05/2019


București București


www.facebook.com/romaniandesignweek/

1 La Base – Modul Parkour

Arte vizuale & Creație Digitală

La Base – Modul Parkour este un proiect organizat de La Condition publique, cu participarea lui SADDO – etapa în România, în cadrul Creative Quarter Design Festival.

Creative Quarter Design Festival este primul mare festival al Cartierului Creativ, care își propune să demonstreze energia și puterea comunităților și să dovedească efervescența creativă a acestei zone, permițând publicului larg să descopere spațiile și organizațiile care formează și definesc cea mai activă zonă creativ-culturală din București. Entitățile din Cartierul Creativ își vor deschide porțile în perioada 18-26 mai și vor propune o serie de evenimente speciale, expoziții, workshop-uri sau instalații, care vor trasa programul și harta primului Festival dedicat Cartierului, parte din programul Romanian Design Week de anul acesta.

Proiectul presupune expunerea unui modul de parkour, realizat de către un arhitect francez și „decorat” de ilustratorul român Saddo (Raul Oprea), în cadrul unei rezidențe artistice care a avut loc la începutul anului 2019 în Franța, la Roubaix, în spațiul centrului cultural La Condition publique. Modulul va fi expus într-un spațiu exterior, în Cartierul Creativ sau, în funcție de aprobările obținute în grădina Institutului Francez din București. În timpul expunerii modulului la București vom organiza o demonstrație de parkour împreună cu Asociația Traceurs.RO, prima și cea mai mare comunitate a practicanților de parkour din România.

    

Informations

18/05/2019 - 26/05/2019


București


www.facebook.com/romaniandesignweek/