Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Forumul Economic România – Franța

Economie & Turism

Cu ocazia deschiderii Sezonului România-Franța, va fi organizat un Forum economic la nivel înalt în vederea unui dialog asupra strategiilor și parteneriatelor, dar și pentru a consolida acțiunile noastre comune în sectoarele importante pentru viitorul celor două țări.
Franța și România întrețin relații economice solide prin prezența a 2 300 de filiale franceze, ce angajează 95 000 de persoane în România. Schimburile sunt dense și echilibrate (7,8 mld de euro în 2017) poziționând Franța pe locul 5 ca partener comercial al României și pe locul 4 ca investitor străin.
Dincolo de colaborările emblematice (Renault-Dacia, Orange, Michelin, Veolia), se vor pune în evidență subiecte susceptibile să conducă la dezvoltarea relației dintre România și Franța, în mod particular prin întreprinderile mici si mijlocii.
Miniștrii din sferele economice și financiare vor discuta despre reformele propuse pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și asigurarea unei creșteri durabile. Două mese rotunde vor fi organizate pe tema inovației și a orașului de mâine.

Informations

06/12/2018 09:30 - 13:00


Ministère de l’Economie et des Finances – Centre de conférence Pierre Mendes France 139, rue de Bercy – 75012 Paris
Paris


https://www.tresor.economie.gouv.fr/Evenements/2018/12/06/forum-france-roumanie