Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Focus România la Théâtre de la Ville

Muzică, Teatru & Dans

Focus România la Théâtre de la Ville cuprinde un program de teatru, performance și muzică tradițională, realizat în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu.

Gianina Cărbunariu și Bogdan Georgescu sunt doi artiști reprezentativi pentru noua scenă de teatru românească ce nu ezită să abordeze teme actuale și să relaționeze cu publicul, în calitatea lor de observatori ai stilului contemporan de viață și ai societăților noastre.

 

Informations

11/12/2018 - 18/12/2018


Théâtre des Abbesses 31 Rue des Abbesses, 75018 Paris


https://www.theatredelaville-paris.com/en

1 „Antisocial” de Bogdan Georgescu

Teatru & Dans

Câțiva liceeni creează un grup secret pe Facebook unde profesorii sunt ridiculizați. Unul dintre ei reușește să se infiltreze în grup prin intermediul unui cont fals. Preluată de presă, povestea generează o mare dezbatere, însă nici unul dintre elevi nu este pedepsit.

 

 

 

2 „Delicate Instruments of Engagement” de Alexandra Pirici

Teatru & Dans

Pornind de la ideea că în secolul XXI rețelele de socializare transformă viața cotidiană într-un spectacol permanent, pus în scenă de toată lumea, Alexandra Pirici ne propune instalația / performance „Delicate Instruments of Engagement”.

 

3 „Oameni obișnuiți” de Gianina Cărbunariu

Teatru & Dans

„Oameni obișnuiți” este o evocare a corupției la nivel european și o oglindire a „whistleblower-ilor” sau a „avertizorilor de integritate”. Spectacolul prezintă interviuri ale persoanelor care au avut de suferit după ce au denunțat iregularități la locul de muncă, documente din arhive sau decupaje din presă. Imaginile, teatrul și realitatea se întrepătrund în așa fel încât teatrul devine un forum.

Traducerea Laure Hinckel

4 Grupul Iza

Muzică

Cum să vorbești despre România fără o evocare a muzicii tradiționale, uneori contemporană, alteori încărcată cu istorie, dar în același timp vivace și într-o permanentă reinventare?

Creat de multi-instrumentistul Ioan Pop, Grupul Iza provine din bogăția tradițiilor maramureșene, din acea muzică ce reflectă bucuriile și tristețile a milioane de români.