Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Festivalul Științei

Dezbateri, Educație, Cercetare & Știință

Centrul Cultural Clujean, în parteneriat cu Universcience, propune ca parte a Sezonului România-Franța, Festivalul Științei, primul festival științific din Cluj-Napoca. Misiunea acestuia este de a face știința accesibilă și spectaculoasă pentru elevi, studenți și pentru publicul larg, și de a încuraja educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Pe durata a două zile vor avea loc expoziții și ateliere științifice cu invitați din țară, dar și experți internaționali care vor prezenta activități și expoziții având ca temă natura, știința și artele. În colaborare cu Universcience vor fi organizate următoarele activități:

Expoziția – Science News, Expoziția – Biotech&art ateliere dezvoltat cu FabLab Universcience, în cadrul Sezonului, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, Hackaton – pentru oamenii din domeniul IT care vor lucra pentru realizarea unui Terariu, Consultare publică – Living Lab – pe o temă de interes pentru clujeni și un science show.

Vorbind despre un oraș referință pentru noile tehnologii, cum este Clujul, un context pentru dialogul dintre public și artiști, cercetători, intelectuali, filozofi, cadre universitare oferă diferitelor comunități locale instrumente de gândire critică și o abordare activă și atentă.

Informations

22/06/2019 - 23/06/2019


Cluj-Napoca Cluj-Napoca
Cluj-Napoca