Evenimente viitoare

Loading Evenimente

Cariola româno-franceză

Gastronomie

Cariola româno-franceză // Șareta culinară: Descoperă bucătăria românească

Cariola româno-franceză, în turneu în Franța, va găzdui chefi români care vor propune publicului francez preparate reinterpretate ale bucătăriei tradiționale românești, în cadrul unor evenimente culturale ale Sezonului. 

Rezultatul unei colaborări între Marie-Josée Ordener, directoare artistică a proiectului și designerii Maria Decu și Mihai Dumitrache (Studio MD/MD), Cariola va va găzdui o serie de chefi români în Franța și francezi în România. Conceptul își propune să spună o poveste așa cum și invitații vor spune propriile lor povești despre relația româno-franceză prin rețetele propuse.

În Franța din ianuarie până în aprilie 2019. În România din aprilie până în iulie 2019. 

PARIS 

EP7
Eating architecture // 16 – 18 ianuarie 2019 // Chef:  Ioan Bebeșelea, chef  Syndicat-Gourmet Sibiu

Point Ephémère
19 – 20 ianuarie // Chef:  Ioan Bebeșelea, chef  Syndicat-Gourmet Sibiu

 

BORDEAUX 

La Cité du vin
17 – 18 februarie 2019 // „Un week-end în România” // Chef : Johnny Șușală du restaurant Kane à Bucarest

 

CALAIS 

Le Channel, scène nationale
27 – 30 martie 2019 // 10 ani de Grandes Tables au Channel // Chef: Alex Petricean – Restaurant Maize București, Chef-ul anului 2018 ales de Gault & Millau România 

 

MONTPELLIER 

Halle Tropisme
5 -6 aprilie 2019 // „Weekend Bucarest, nouvelle vague” //Chef : Nicola Lontraș, chef  și profesor la Școala Hotelieră din București 

 

MARSEILLE 

Friche la Belle de Mai
8 – 10 aprilie 2019 // Le grand Marché, Grandes Tables de la Friche // Chef : Horia Simon, chef  Restaurant Charlie Cluj

La Criée
9 aprilie 2019 // Les grandes Tables de la Criée // Chef : Horia Simon, chef  Restaurant Charlie Cluj