Evenimente viitoare

Loading Evenimente

Șareta culinară

Gastronomie

Cariola româno-franceză // Șareta culinară: Descoperă bucătăria românească și franceză

Rezultatul unei colaborări între Marie-Josée Ordener, directoare artistică a proiectului și designerii Maria Decu și Mihai Dumitrache (Studio MD/MD), Caravana culinară româno-franceză a găzduit, în turneul său de 4 luni în Franța, chef-i români ce au propus publicului francez preparate reinterpretate ale bucătăriei tradiționale românești, în cadrul unor evenimente culturale ale Sezonului.

Completând itinerariul avut în Franța (în Paris, Bordeaux, Calais, Montpellier și Marsilia), Caravana va găzdui 5 chef-i francezi în România. Conceptul își propune să spună o poveste despre cultura gastronomică a ambelor țări, așa cum și invitații vor spune, prin rețetele propuse, propriile lor povești despre relația româno-franceză.

În Franța din ianuarie până în aprilie 2019 

PARIS 

EP7
Eating architecture // 16 – 18 ianuarie 2019 // Chef:  Ioan Bebeșelea, chef  Syndicat-Gourmet Sibiu

Point Ephémère
19 – 20 ianuarie // Chef:  Ioan Bebeșelea, chef  Syndicat-Gourmet Sibiu

BORDEAUX 

La Cité du vin
17 – 18 februarie 2019 // „Un week-end în România” // Chef : Johnny Șușală du restaurant Kane à Bucarest

 CALAIS 

Le Channel, scène nationale
27 – 30 martie 2019 // 10 ani de Grandes Tables au Channel // Chef: Alex Petricean – Restaurant Maize București, Chef-ul anului 2018 ales de Gault & Millau România 

 MONTPELLIER 

Halle Tropisme
5 -6 aprilie 2019 // „Weekend Bucarest, nouvelle vague” //Chef : Nicola Lontraș, chef  și profesor la Școala Hotelieră din București 

MARSEILLE 

Friche la Belle de Mai
8 – 10 aprilie 2019 // Le grand Marché, Grandes Tables de la Friche // Chef : Horia Simon, chef  Restaurant Charlie Cluj

La Criée
9 aprilie 2019 // Les grandes Tables de la Criée // Chef : Horia Simon, chef  Restaurant Charlie Cluj

 

Povestea deliciilor pe roți continuă în România din aprilie până în iulie 2019:

BUCUREȘTI

Festivalul Spotlight

18 – 21 aprilie 2019 // Chef francez invitat: Alain Moitel, chef român partener Nico Lontraș, Chef ‘s Mag și profesor la o școala HoreCa din București

CLUJ-NAPOCA

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF)

31 mai – 9 iunie 2019 // Chef francez invitat: Marine Crousnillon, chef român partener Horia Simon,  chef  Clubul Gastronomic Transilvan, Cluj

SIBIU

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

14 iunie – 16 iunie 2019 // Chef francez invitat: Emmanuel Perrodin, chef român partener  Johnny Șușală, Chef ‘s Mag și profesor la o școala HoreCa din București

BUCUREȘTI

Bucharest Jazz Festival

3 – 7  iulie 2019 // Chef francez invitat: Sabastien Richard, chef român partener Johnny Șușală, Chef ‘s Mag și profesor la o școala HoreCa din București

GĂRÂNA

Gărâna Jazz Festival

11 iulie – 14  iulie 2019 // Chef francez invitat: Marie-Josee Ordener

Informations

16/01/2019 - 14/07/2019


România România


https://www.facebook.com/lagCFR/