Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Caravana Studiilor în Franța

Educație, Cercetare & Știință

Franța este primul partener academic și științific al României, având aproximativ 600 de acorduri semnate până în prezent și este a treia destinație pentru mobilitatea studenților români.

La nivel mondial, Franța este a patra țară de destinație pentru studenții aflați în mobilitate. Mai mult decât atât, 12% din populația Franței este constituită din studenți străini, iar dintre aceștia  un număr considerabil de tineri români aleg să își continue studiile în Franța. Fenomenul plasează România pe locul IV la nivelul Uniunii Europene în clasamentul studenților europeni care aleg Franța. În acest context, considerăm că este extrem de important să promovăm aceste oportunități în rândul tinerilor români care își doresc să studieze în străinătate.

Pentru a consolida mobilitatea studenților în Franța și pentru a permite dezvoltarea unor noi acorduri de cooperare între universitățile din România și instituțiile de învățământ superior de nivel înalt din Franța, Campus France România organizează prima ediție a Caravanei studiilor în Franța.

Această caravană își propune ca timp de o lună să promoveze studiile în Franța în licee și universități din diferite regiuni din România. Caravana va mobiliza rețeaua culturală și educațională, lectorii de limbă franceză și antenele Campus France din România.

De asemenea, în cadrul caravanei se va distribui Ghidul filierelor universitare francofone, un compendiu al filierelor cu predare în limba franceză din cadrul tuturor universităților din țară. Acest ghid are ca obiectiv principal crearea unei strânse legături între cererile mediului socio-economic și actorii învățământului superior.

 

Timișoara, Oradea, Dej, Satu- Mare, Baia Mare, Cluj-Napoca

5 – 11 mai

 

Constanța, Galați

14 – 16 mai

 

Iași, Suceava, Focșani

20 – 23 mai

 

Pitești, Craiova

27 – 29 mai

 

Brașov, Târgoviște, Ploiești, Buzău, Urziceni, București

2 – 7 iunie

 

Echipa Campus France

 

 

Informations

05/05/2019 - 07/06/2019


România România


roumanie.campusfrance.org