Evenimente viitoare

Loading Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Bucharest Pride 2019 – Solidarité, Liberté, égalité

Pluridisciplinar

Festivalul, organizat de Asociația Accept, este dedicat celebrării comunității LGBTQI+ şi susținătorilor ei, cei care au fost solidari în 2018 în contextul referendumului pentru redefinirea familiei.

Componenta principală a Bucharest Pride 2019 este ca în fiecare an Marșul. În paralel însă, vor fi organizate numeroase expoziții de fotografie, dezbateri pe teme care țin de incluziune, drepturile minorităților și respectarea lor, o conferință de presă, momente artistice și evenimente dedicate comunității.

În 2019, ne propunem să continuăm dialogul și colaborarea cu diferiți actori din societatea civilă, respectiv mișcări sociale care sprijină emanciparea comunității și lupta pentru păstrarea României pe un traiect european al valorilor, drepturilor și libertăților.

Bucharest Pride 2019 oferă un program complex celor care doresc informații despre cultura şi viața persoanelor LGBTQI+ în România: întâlniri comunitare, expoziții, filme, spectacole de teatru și dans, concerte, forumuri, dezbateri, conferinţe, evenimente în aer liber.

În 2019 vom introduce o componentă franceză consistentă în Bucharest Pride și vom beneficia de experiența și expertiza organizatorilor omologi, Paris Pride fiind o importantă platformă de susținere a drepturilor civile pentru comunitatea LGBT.

Bucharest Pride 2019 va beneficia de sprijinul substanțial al unor actori culturali francezi care militează pentru incluziunea diferitelor minorități în societățile contemporane prin intervenții specifice: artă contemporană, muzică, artă vizuală, recuperarea memoriei comunitare și valorificarea patrimoniului cultural LGBT. Vom realiza o hartă virtuală interactivă a Bucureștiului Queer pentru secolul XX și un tur ghidat pentru a lansa proiectul.

Expoziție Patrimoniu Queer franco-român: Roland Barthes & Petre Sirin

Eveniment cultural care își propune memorializarea experienței queer în anii 1950 – 1960 ilustrată prin relația personală și culturală dintre Rolans Barthes, director al Institutului Francez la București în acei ani și Petre Sirin, regizor român de filme documentare. Vom organiza o expoziție precedată de o dezbatere a nevoii de asumare și structurare a patrimoniului cultural queer din perioada comunistă.

Proiecție filme LGBT producție franceză Silent Cinema

Experiență urbană și cinematografică în care va fi inclus cel puțin un film francez cu tematică queer. Peliculele urmează să fie vizionate în aer liber într-un concept inovativ de Silent Disco ( fiecare participant va purta căști la care va putea asculta sonorul). Evenimentul se vrea a fi unul incluziv pentru membrii comunității și pentru cei din populația generală care vor găsi un teren comun de socializare și dialog intercultural și intergenerațional.

Forumul de Afaceri Bucharest Pride 2019

Vom invita diferite comunități de afaceri preocupate de prevenirea și combaterea discriminării pe criteriul orientării sexuale și de gen. Vom prioritiza firme și experiențe franceze în acest domeniu cu accent pe modalități practice de incluziune la locul de muncă pentru cei care reprezintă minorități sau grupuri vulnerabile.

Expoziție de fotografie și afiș 40 de ani de Pride Francez, 15 ani de Bucharest Pride

Expoziție prin care va fi urmarită „ieșirea la lumină” a comunității LGBT în vederea obținerii drepturilor egale în ambele societăți. Inter-LGBT va oferi o serie de fotografii și afișe care ilustrează 40 de ani de Pride francez. Similar, 5 fotografi români consacrați vor expune propria lor viziune asupra solidarității cu această comunitate vulnerabilă la discriminare și excluziune socială și culturală.

Hartă Virtuală Interactivă București Queer

Vom realiza o hartă virtuală interactivă a Bucureștiului Queer pentru secolul XX și un tur ghidat pentru a lansa proiectul. Este un proiect interactiv virtual pentru recuperarea patrimoniului queer care va democratiza accesul la istoria acesteia.

Performance Dj francez în Marșul Bucharest Pride și concert în cadrul evenimentului

Performance DJ pe platforma dedicată Sezonului Cultural România – Franța. Este vorba despre o platformă personalizată cu elementele de identitate vizuală ale Sezonului, platformă care va fi inclusă în Marșul Bucharest Pride.

Breakfast cultural

Implicarea femeilor queer în artă cu focus pe creația Katjei Lee Eliad – artist contemporan franco-român queer. Vom organiza o dezbatere despre artă contemporană queer, expresie identitară și difuzarea ei prin mijloace autonome de cultură urbană.

 

Informations

15/06/2019 - 23/06/2019


București București


http://www.bucharestpride.ro